Etkinlik Takvimi

Kişiliğini Makamdan Alanlar, Makamdan Sonra Kişiliksiz Kalırlar. Hz.Ömer

BADEMLİ BELDESİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR !

Bilgilendirme | Kamuoyuna Duyuru

Bademli Sınırlarımız İçinde büyükşehir belediyesinin ihale usulü ile satmak istediği Yayla ve Meralarımızı ikinci bir başka şahıslara satılamayacağını, bunun için gerek hukuki gerekse maddi manevi tüm süreçleri ile mücadele ettiğimizi ve edeceğimizi bildiririz.

Bademli Beldesi yalnız değildir. Sahipsiz hiç değildir !

Görüşmelerimiz menderes türel ile devam etmektedir.

21.08.2017

Antalya belediyesinde ki ihalede yaşanan olaylar yerel basında da yer aldı !

> Mera Ar­be­de­si

Ak­se­ki’nin Ba­dem­li Ma­hal­le­si’ndeki 361 bin met­re­ka­re­lik mera ala­nı­nın An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nde ihale yo­luy­la sa­tı­şı sı­ra­sın­da ger­gin anlar ya­şan­dı. İha­le­ye ka­tı­lan ve mera alan­la­rı için ve­ri­len fi­ya­tı yük­sek bulan Ak­se­ki Ba­dem­li Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı Hasan Güven fe­na­laş­tı. Or­ta­lık ka­rı­şın­ca ihale iptal edil­di.

An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan, dün Ak­se­ki’nin Ba­dem­li Ma­hal­le­si sı­nır­la­rın­da olan 361 bin met­re­ka­re­lik otlak alan açık ihale usulü ile sa­tı­lı­ğa çı­ka­rıl­dı. İha­le­nin ol­du­ğu sa­at­te Ak­se­ki Ba­dem­li Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği üye­le­rin­den yak­la­şık 20-30 kişi de be­le­di­ye­ye geldi. Otlak ye­ri­nin sa­tıl­ma­sı­nı is­te­me­yen köy­lü­ler ile be­le­di­ye yet­ki­li­le­ri ara­sın­da ar­be­de çıktı. Ak­se­ki Ba­dem­li Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Arif Al­bay­rak yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Ak­se­ki’nin hay­van­cı­lık­la ge­çi­nen bir bölge ol­du­ğu­nu 361 bin met­re­ka­re­lik alan­da hay­van­la­rın ot­la­tıl­dı­ğı­nı söy­le­ye­rek, otlak ye­ri­nin de­de­le­rin­den kal­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.
“KAN ÇIKAR”
Al­bay­rak, “Bü­tün­şe­hir Ya­sa­sı ge­re­ği köy­ler ma­hal­le olun­ca bu­ra­sı da Bü­yük­şe­hir’e bağ­lan­dı ve direk el koy­du­lar. Hiç de­ğil­se iha­le­ye gi­re­lim ye­ri­mi­zi biz ala­lım dedik, ama şimdi açık ihale ile ya­pın­ca durum biraz de­ğiş­ti. Bu­ra­da büyük kan çıkar. De­de­le­ri­mi­zin za­ma­nın­da olan yer­ler. Bu­ra­sı kö­yü­mü­ze çok yakın ot­la­ki bir yer­dir” dedi. İha­le­ye Der­nek Baş­ka­nı­mız Hasan Güven ve ma­hal­le muh­ta­rı Dur­muş Ali Özen var. Bizim dı­şı­mız­da 4 kişi var. En azın­dan bize satın di­yo­ruz, ama ona da ya­naş­mı­yor­lar. Biz bu yeri der­nek adına almak is­ti­yo­ruz. Bize iha­le­ye kimse gir­me­yecek de­nil­di, ama son da­ki­ka 4 kişi girdi. Bir şey­ler dö­nü­yor, ama an­la­ma­dık” diye ko­nuş­tu.
BAŞ­KAN FE­NA­LAŞ­TI
Bu böl­ge­nin 7’den 70’e Ba­dem­li Köyü’nün mülkü ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Al­bay­rak, Ba­dem­li’de başka bir yerin daha iha­ley­le sa­tıl­mak sa­tıl­dı­ğı­nı, onu da yine 50 bin lira ve­re­rek ken­di­le­ri satın al­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı. Köy­lü­ler, yüzde 70’inin AK Par­ti­li ol­du­ğu­nu ve bu iha­le­den sonra toplu is­ti­fay­la başka bir par­ti­ye ge­çe­cek­le­ri­ni be­lir­te­rek, top­rak­la­rı­nı sat­tır­ma­ya­cak­la­rı­nı kay­det­ti. 400 mil­yon­la açı­lan iha­le­nin 1 mil­yon 500 bin ci­va­rı­na gel­di­ği sı­ra­da Der­nek Baş­ka­nı Güven, içe­ri­de fe­na­lık ge­çir­di. Be­le­di­ye yet­ki­li­le­ri am­bu­lan­sı ça­ğır­dı­ğı sı­ra­da köy­lü­ler ka­pı­la­rı yum­ruk­la­ya­rak, baş­ka­nı dı­şa­rı çı­kar­ma­la­rı­nı is­te­di. Çevik kuv­vet po­lis­le­ri­nin de mü­da­ha­le et­ti­ği ihale kav­ga­sın­da köy­lü­ler ile be­le­di­ye yet­ki­li­le­ri ara­sın­da ar­be­de çıktı. An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Genel Sek­re­te­ri Birol Ekici dı­şa­rı çı­ka­rak köy­lü­le­ri ya­tış­tır­ma­ya ça­lış­tı. Baş­kan Güven’in du­ru­mu­nun iyi ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Ekici, am­bu­lans ça­ğır­dık­la­rı­nı has­ta­ne­ye gö­tü­rü­le­ce­ği­ni söy­le­di. İha­le­nin ise iptal edil­di­ği du­yu­rul­du.

21.08.2017 Okunma Sayısı: 259