Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)

DERNEĞİMİZİN TARİHÇESİ

Derneğimiz 1988 yılında Mustafa Kaplan başkanlığındaki kurucularla Akseki Bademli Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında kuruldu.

Derneğin amacı insanlarımızın kenetlenebilmelerini, kucaklaşabilmelerini ve kaynaşabilmelerini sağlamaktır. Türkiyenin neresinde olursa olsun. Hemşerilerimizi sahiplenmek, sorunlarının çözümünde yardımcı olmaktır.

Kültürümüzün, geleneklerimizin yaşatılması konusunda çalışmalar yapmak ve çabalar göstermektir. Bilindiği gibi bireyler aileleri, Aileler Toplumları ve Toplumlarda, Ülkeleri meydana getirirler. Ailelerin birleşmesi ile meydana gelen toplumların,maddiyata ihtiyaçları olduğu kadar, maneviyata, Sosyal Dayanışmaya,Kültürlerinin örf ve adetlerinin, yaşatılmasına insanların ortak değerlerinde (Cenazelerinde, Düğünlerinde, kına gecelerinde ) bir araya gelmelerini, birlik olmalarını sağlayabilmektir.

Bademli Derneği aynı zamanda gençlerin ata memleketleri olan 'Güzel Bademli' yi sevmeleri,yaşatmaları amacı ile sosyal etkinlik ve faaliyetlerde bulunması için programlar düzenlemektedir.Bunun yanı sıra çevre ve yaz kampları,köy gezileri vs. gibi ülkemizin önemli yerlerini tüm hemşerilerimizle birlikte program etkinlikleri yapmakta öncüdür.