İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sarıhacılar'a 'Etnografik Türk Halk Kültürü Projesi'

ANTALYA`nın Akseki İlçesi`nde 5 binin üzerinde materyalin sergilendiği Türkiye`nin ilk Folklor Müzesi, dünya çocuklarının katıldığı törenle açıldı.Akseki`ye bağlı Sarıhacılar Mahallesi`nde çalışmaları yaklaşık 2 yıl önce başlatılan,Türk halk kültürünü yansıtan mutfak gereçleri, ahşap oyma tavan ve kapılar, ahşap kapı kilitleri ve anahtarlar, yöresel kıyafetler, silah, savaş ve müzik aletlerinden oluşan 5 binin üzerinde materyalin sergilendiği Türk Folklor Müzesi açıldı.

Girişimci 60 yaşındaki Mustafa Kavasoğlu tarafından hazırlanan müzenin açılışına Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikci, Akseki Belediye Başkanı AK Partili İsmet Uysal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle, FOMGET Gençlik Kulübü`nün düzenlediği 26`ncı Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında kente gelen Çin, Macaristan, İspanya, Bosna Hersek, Estonya ve Litvanya gibi 15 farklı ülkeden 800 çocuk katıldı.
Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, "Her Aksekilinin en büyük ideali, en büyük hedefi çok ciddi bir turizm potansiyeli olan ilçemizin Antalya kültür ve turizm cenneti olmasıdır. Bildiğiniz gibi Akseki`de 300`e yakın tescilli, koruma altında sivil mimari örneği bulunmaktadır. Sarıhacılar Mahallesi`nin kendine has bazı artı özellikleri vardır. Mustafa beyin yöremizin dokusuna uygun çok donanımlı bir folklor müzesini ilçemize armağan etmesi bizler için çok kıymetlidir" dedi.

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, açılan müzenin turizm açısından bir sıçrama taşı olacağını kaydetti. Girişimci Mustafa Kavasoğlu da müzede 5 binin üzerine eserin sergileneceğini vurguladı.
Açılış dolayısıyla Sarıhacılar Mahallesi`nde bir araya gelen çocuklar, daha sonra Akseki Cumhuriyet Meydanı`nda şarkılar söyledi, dans gösterileri sundu.

Haber ve Fotoğraflar: Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya), (DHA)

22/04/2015

13.59.36.203